Öğrenmeyi Öğretmek
Öğrenme; yaşantılar sonucu davranışta meydana gelen nispeten sürekli değişikliklerdir. Çevreye uyum sürecidir. Karşılaşılan yeni bir durum karşısında geliştirilecek stratejiler bütünüdür.
Öğrenme, anne karnından başlayıp ölüm anına kadar devam eden bir süreçtir.
21.yüzyılı ‘’bilgi çağı’’ tanımlamasının ötesinde ‘’bilgiyi işleyip hızlıca üretime geçirme’’ çağı olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır.
Bu anlamda günümüzün eğitim sistemleri bu ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalabilir.
Günümüz şartlarını da ele aldığımızda; doğal öğrenmeden yoksun kalan çocuklarımız uyaran eksikliği ve birtakım olumsuz çevresel faktörlerden dolayı gelişimsel sorunlar yaşamaktadır.
Bu ihtiyaçlarının tümünü ele aldığımızda, izlenmesi gereken yollardan biri; çocuklara yalnızca ‘’bilgi yüklemesi’’ yapmadan önce, öğrenmenin temellerini atmak olacaktır.
Zihinsel gelişimin alt basamaklarını değerlendirip, desteklenmesi gereken alanlara yönelik bireysel bir eğitim programı oluşturulmalıdır.
Strateji geliştirme, planlama, dikkat becerileri, uzamsal algı ve düşünebilme becerisi, parçaları bütüne dönüştürebilme, bir bütünü parçalarına ayırarak analiz edebilme bu alt basamaklardan bazılarıdır.