Cevaplar için soruların üzerine tıklayınız.
Dikkat eksikliğinde uyguladığımız birden fazla yöntemimiz var. Uyguladığımız ön testlerle öğrencinin görsel ya da işitsel algı yeterliliğini tespit ediyoruz. Desteklenmesi gereken durumları belirledikten sonra kişiye uygun olan eğitim yöntemini uyguluyoruz. Uyguladığımız ön eğitim metotlarının ardından her öğrenciyi PASS programımıza alarak zihninin maksimum kapasitede çalışmasını sağlayacak, öğrenme performansını ve dikkatlerini arttıracak bireysel bir etkinlik programı oluşturuyor ve periyodik olarak uygulamasını yapıyoruz.
Uygulama, müziğin özel bir cihazla işlenmesi sonucu toplam 20 seans olmak üzere 30’ar dakikalık dinletilerle yapılır. Her gün bir kez ya da her gün 3 saat ara vermek koşuluyla 2 kez program uygulanabilir. Dinletiler sırasında resim yapmak, dans etmek ya da zeka oyunları ile uğraşmak mümkün. Neden Berard AİT deniyor? AIT, İşitsel Algı Yöntemi anlamına gelen İngilizce “Audiotory Integration Traning” kelimelerinin baş harfleri olup Berard Yöntemine Dr. Bernard Rimland tarafından verilmiş bir unvandır. Berard AIT markasını kullanma izni, Berard prensiplerini, kalite standardını ve protokolünü tam olarak kullanan Berard eğitimcilerine verilir.
Günümüzde müziğin hareket ve duyu sistemleri ile ilgili yetersizliklerin giderilmesinde, dikkat ve konsantrasyonun artmasında etkili olduğu bilinen bir gerçek. Bu nedenle metotta amaç işlenmiş, özel bir müziği kulaklıkla dinlemeyi sağlamaktır. Berard yöntemi, algının bütünlüğüne işitsel olarak yönlenir. Çünkü dış dünyayı nasıl algıladığımız, sesleri nasıl algıladığımıza bağlıdır. Öğrenme ile ilgili karşılaşılan sıkıntıların pek çoğunun temelinde yatan sebep işitmeden kaynaklanır. İşitme dinlemeye dönüşmediği sürece öğrenme gerçekleşemez. Berard metodu kulağı eğiterek, işitmenin hızlı bir şekilde anlamaya dönüşmesini sağlar.
Evde dinlenen müzikle Berard metodunun oluşturduğu etki yaratılamaz. Çünkü eğitimde Dr. Berard’ın yaptığı Earducator adı verilen ve müziği işleyen ve sağ kulağı eğiten özel bir cihaz kullanılmaktadır. Dolayısıyla dinletiler uygulayıcı gözetiminde bu özel cihazla yapılmaktadır.
Berard metodu, Mozart etkisi olarak tanımlanmaktadır. Yapılan araştırmalar, Mozart müziğinin kişinin dikkatini toplamasına ve verimli çalışmasına destek sağladığını gösteriyor. Berard metodu da aynı etkiyi oluşturmaktadır. Yöntem genel anlamda bütün öğrencilerin akademik performansını yükseltmeye, konsantrasyonlarını arttırıp, özgüvenlerini geliştirmeye yöneliktir. Öğrenci daha kolay ve hızlı öğrenir. Ders çalışma isteği ve odaklanması artar, dikkat hataları ve sınav stresi azalır.
Metodun etkisi daha dinletiler bitmeden ortaya çıkabilir. Bunlara, küçük değişimler denilebilir. Asıl değişim ve gelişim dokuz aya yayılıyor. Dokuz ayın sonunda ulaşabileceği en yüksek seviyesini bulur.
Üç yaşından başlayarak her yaşa uygulanabilir. Kulağında organik bir sorun olan ve metal tüp bulunan kişilere uygulanmaz.
Berard metodu yetişkinler için başarılı bir iş hayatının ve mutlu, tatmin edici bir sosyal yaşamın kapılarını açar. İş ve sosyal hayattaki stresi azaltır. Hafızanın güçlenmesini sağlar. İletişim becerilerini geliştirir. Hitabeti, ikna kabiliyetini güçlendirir. İş performansını ve çalışma ortamında verimliliği artırır. Yaşın ilerlemesi ile düşmeye başlayan ve/veya stres nedeniyle düşen algısını yükseltmek isteyen yetişkinler de bu eğitimden yararlanmaktadır. Yüz ve isim hafızasını güçlendirmek isteyenler, politikacılar, sporcular, müzisyenler, sanatçılar da İşitsel Algı Eğitiminden yararlanmaktadırlar. Luciano Pavarotti her yıl eğitim alarak işitsel algısını yenileyen sanatçılardan biridir. Gene çocukluğunda konuşma tutukluğu yaşayan aktör Gerard Depardieu işitsel algı eğitimi ile ingilizceyi Hollywood filmlerinde kullanacak derecede iyi öğrenen bir Fransızdır. Dr. Berard 98 yaşına kadar yaşamış olup uzun ve sağlıklı yaşamının sırrını kendine her yıl bir uygulama yaparak, strese olan direncini yükseltmesine bağlamıştır.
Olumsuz hiç bir yan etkisi yok. Çünkü metod bir tedavi değil eğitim yöntemidir. Bir terapi olmadığı gibi medikal herhangi bir müdahale de söz konusu değildir. Bunun yanında olumlu olarak birçok yan etkileri görülmektedir. Örneğin, sadece konsantrasyonunu artırmak icin eğitim alan öğrenci, konsantrasyonunu yükselttiği gibi sözel ve yazılı ifadesini de geliştirebilir, ayrıca resim yeteneğini keşfedebilir ya da şiir yazmaya başlayabilir. Dikkat dağınıklığı nedeniyle gelen öğrenci dikkat dağınıklığını düzenlediği gibi iletişim ve sosyal becerilerini de en üst düzeye taşıyabilir.
Hayır, dinletiler ve her türlü uygulamalar danışmanlığımızda uygulanır ve ev ödevi tarzında çalışmalarımız yoktur.
Uygulama bittikten sonra 6 ay boyunca algı yükselmeye devam eder ve yerine oturur. Etki kalıcıdır. Fakat yapılan araştırmalar göstermiştir ki, dinletilerin ardından kulaklıkla veya yüksek sesle müzik dinlenmesi, yine kulaklıkla sesli bilgisayar oyunları oynanması durumunda etki geri gidebilir. Bu nedenle dinlemeler başladığı andan itibaren 6 ay süreyle başka bir kulaklık kullanılmaması gerekmektedir. Kulaklık olmadan, normal ses seviyesinde kişi dilediği müziği dinleyebilir.
Berard yöntemi genel anlamda bütün öğrencilerin akademik başarısını yükseltir. Daha hızlı ve daha kolay öğrenme sağlar. Öğrencilerin dikkatlerini toplamalarını, sınav kaygısıyla baş etmelerini, sınava çalışmak için motive olmalarını, derslere olan ilgisinin artmasını sağlar. Öğrenci kendisindeki bu değişimleri dinletiler başladıktan sonra fark etmeye başlar. Dinletiler bittikten sonra öğrenci ile dikkat ve motivasyon geliştirme-kaygı kontrolü gibi birebir çalışmalar yapılır. Öğrenci bu çalışmalar sonucunda daha kolay öğrenerek sınav sürecini rahat ve kaygısız bir şekilde verimli geçirmiş olur.
Play Attention programının, 5 yaştan yetişkin yaşa kadar kullanılması tavsiye edilir. 5 yaştan küçük olanlar kullanabilir ancak sonuç almak daha uzun sürer.
Özellikle görsel algısının desteklenmesi gereken, dikkat ve planlama sorunu yaşayan, dürtüsel davranışların sıklıkla gözlemlendiği çocuk ve yetişkinlerin kullanması tavsiye edilir.
Hayır. Play Attention, beyin gücünü kullanır. Kol bandındaki sensörler, odaklanmayı ve bilişsel işlemleri gösteren beyin dalgalarını izler. Bu sensörler, kullanıcının sadece dikkatiyle ekran karakterlerini hareket ettirmesini sağlar.
Öğrencinin, haftada minimum 2, maksimum 4 defa, 30-40 dakikalık oturumda Play Attention’ı kullanması tavsiye edilir. Play Attention uygulamasının kaç seans süreceği öğrenciye göre değişiklik gösterecektir.
Genelde, ilk 30 gün içinde küçük değişimler ortaya çıkmaya başlar. Bu değişimler, daha iyi dinleme becerileri, kendi başına ödev yapma ve daha iyi organize olmayı içerir. Bunların Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite sorunu olan çocuklar için çok önemli olumlu kazanımlar olduğunu ve bunların kalıcı olmasını sağlamak için olumlu geribildirim yapılması gerektiğini anlamak çok önemlidir.
Eğer siz de, dikkatim çabuk dağılıyor, sınav kaygısı yaşıyorum, özgüven sorunum var, dikkat ve işlem hataları yapıyorum, derslere odaklanamıyorum diyorsanız; Hemen bizi arayın değişiminizi başlatın!